Eurobike 2019 - zajímavosti 2. část

Eurobike je obrovská akce a opět máme pro vás další vlnu novinek a zajímavostí. Pojďme na to.

TUNE - zaměřeno na funkčnost, hmotnost i krásu

Frajeřinky od Tune mají vždy šmrnc. Není to jen o úžasném vzhledu, ale samozřejmě i o funkčnosti. U Tune tak máme kvalitu i úžasný vzhled zaručený. Na stánku Tune nás nejvíce zaujalo sedlo Skyracer, které je lisováno z jednoho kusu karbonu při tlaku 300 barů a teplotě 400 °C. Tímto postupem se Tune podařilo snížit hmotnost sedla až na neuvěřitelých 65 g. Cenu jsme nezjistili, ale dá se předpokládat, že pod 300 € to nebude.


Ujet 55 kilometrů za hodinu? To je RIDLEY

Nový rekord hodinovky, tedy kdo za hodinu ujede nejvíce kilometrů, letos 16. dubna ustanovil na vzdálenosti 55.089 km Victor Campenaerts. A právě k tomuto rekordu mu pomohl na míru vyrobený červený speciál od Ridley. Vedle tohoto speciálu byl na stánku Ridley k vidění mj. i model Helium SLX Disc v oldschool barvách a nezbývá uznat, než že Ridley se hodně podařilo skloubit modernu (technologie a osazení) s minulostí (lakování).


EARLY RIDER - když by jsme chtěli být zase dětmi

Asi není nikdo, kdo by se nechtěl alespoň na chvíli vrátit zpět do dětství? Až zase někdy budete mít takovou chvilku a u této myšlenky se přistihnete, zkuste si vzpomenout na nabídku Early rider - přesně na takových kolech bych se jako dítě chtěl vozit .


BIANCHI přichází s SUV

Žhavou novinku ze světa e-biků představil i italský výrobce Bianchi. Svůj nejnovější model pojmenovali e-SUV a nabízí jej ve třech modifikacích pojmenovaných jako Adventure, Rally a Race. Společným jmenovatelem všech modelů je použití motoru Shimano Steps E8000 v kombinaci se 720 Wh baterií a 12sp řazením.

Modely Rally a Race používají k řazení sadu Shimano XTR, Adventure pak sadu Sram GX-Eagle. Adventure a Rally mají zdvihy vidlice 150 mm, Race Vám dovolí zdvih až 160 mm, vzadu pak mají všichni společně zdvih 150 mm. Mezi další zajímavosti pak dále patří použití integrovaného osvětlení z hlavové trubce a zadním trojúhelníku. A jaké že jsou ceny? Ceny těchto karbonových italských “krasavců” začínají na 6 790 € (model Adventure) a končí na 10 490 € (model Rally).



Tetování už není jen pro lidi

Talentovaní lidé určitě zaslouží obdiv. A proto si náš obdiv určitě zaslouží i italský brand Tela lab. Co tak vozit stejné tetování co máte na sobě i na svém kole? Už vás to někdy napadlo? Žádný problém.


SUPACAZ - barvičky šampionů

Peter Sagan už nějaký ten pátek používá hlavně omotávky od Supacaz a asi ví proč. Kromě skvělé kvality nabízí totiž i neuvěřitelnou pestrost. Na stánku Supacaz jsme se utopili v barvičkách a na své si přijdou opravdu všichni. Jen škoda, že nám slečna z Kalifornie nepůjčila boty alespoň do ruky a museli jsme je vyfotit přes sklo.



SHIMANO má nové SLX a GRX

Shimano rozšířilo svoji nabídku o inovaci v řadě SLX a přináší i kompletně novou sadu GRX určenou pro gravel biky. Řada SLX má v nabídce nově i 12sp kazetu, takže privilegium 12 rychlostí už nepřipadá jen nejvyšším řadám XTR a XT, nebo jak tomu bylo ještě dříve jen SRAMu a taktéž Shimano pro sadu SLX přichází i se čtyřpístovými brzdami.

Kazeta SLX je skoro k nerozeznání od kazety XTR. U zmiňovaného GRX určeného pro stále populárnější gravel biky umožňuje bez jakýchkoliv experimentů vozit jednopřevodník. Pro brzdný systém z této řady pak má Shimano připravenou vychytávku v podobě přídavných brzdových pák na řídítka tak, že nemusíte brzdit jen dualy, ale i brzdovými pákami jakou je zvykem u MTB. Řada GRX je v současnosti nabízena v 10sp a 11sp verzi a taky v elektronické podobě jako GRX Di2.



Ocelový skvost YASUJIRO s hmotností 5.42 kg

Tajwanský výrobce jízdních kol YASUJIRO na své expozici hrdě vystavoval silniční kolo s ocelovým rámem, osazeným top komponenty jako např Sram Red atd. To jak má toto kolo silné rámové trubky se nám zjistit nepodařilo, no budeme doufat v to, že bude někomu dobře sloužit i v praxi a nezůstane jen klenotem ve výkladních skříních.


Hmotnosť až na prvním místě - CARBONWORKS

Důkazem toho, že hmotnost se stále řeší je i košík na láhev od Carbonworks s hmotností necelých 4 gramů, se šrouby pak nějakých 8 gramů. Cena by se měla pohybovat kolem 90 €.


Nezamazat kotouče, to je oč tu běží

Bojovník se špínou, značka Muc-Off kromě cyklo “kosmetiky” nabízí i takovou vychytávku jako je obal na kotouče, nejen pro ty co často kolo převáží a nechtějí si zamazat kotouče, aby pak v nečekaný okamžik z kolo zcela nedobrovolně vystoupili .


Už i KONA nosí perleť

Stánek kultovní značky KONA evokuje kladný vztah značky k přírodě, o to raději by jsme chtěli do přírody vyjet na takovém perleťovém krasavci jakým je jejich Process 153.


Věříme, že vás další novinky a zajímavosti zaujaly a představení dalších novinek uvedeme i na našem YouTube kanálu na tomto odkazu.
report_problem Našel (našla) jsi v textu chybu?

Eurobike

calendar_today 4. 9. 2019 - 7. 9. 2019
label Nesúťažné podujatie
place Friedrichshafen (Německo)

PetrMazura 
clear
Proč se Ti článek nelíbí?
Odeslat zpětnou vazbu
Formulář se odesílá

Komentáře

Momentálně se tu nenacházejí žádné komentáře

Abys viděl(a) celou diskusi, musíš být přihlášený/á.
Formulář se odesílá
Přidej komentář
Formulář se odesílá

Podobné články

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

For Bikes 2024 - výkladní skříň cyklistiky s rozbitou výlohou

Praha - Letňany, výstaviště, konec března, kola a vše co k nim patří …
Od základu: levné vs. drahé kousky – kde můžeme ušetřit?

Od základu: levné vs. drahé kousky – kde můžeme ušetřit?

Cyklistika může být velmi drahý sport. Ať už jde o komponenty, kola nebo oblečení, některé kousky umí pořádně odlehčit vaši peněženku. Do čeho se však vyplatí investovat?
Od základu: 5 chyb, které vám pokazí požitek z jízdy

Od základu: 5 chyb, které vám pokazí požitek z jízdy

Každý udělal za svou éru jízdy na kole nějaké chyby. Díky tomuto článku jich budete dělat minimálně o 5 méně.
keyboard_arrow_up