• palo7

    Uvažuji o výměně předního kola 27,5×2.8 za 29×2.5. Zkoušel někdo, má někdo originál, případně předělával a jaké jsou dojmy? Co vše tím ovlivním, co bude + a co -.

    Díky za zkušenosti a názory.

    PS: pokud to má vliv, tak mne jde o fulla se zdvihy 130/120mm. Ale kámoš to stejný řeší na HT s přední vidlicí 130mm.

    0 0
    • JakeF  

      To je zas móda… Pár výrobců nestíhá dostatečně rychle dostat do produkce 29 bajky, tak se vymejšlí nesmysly…

      0 0
    • chomejs  

      Proč nad tím uvažuješ, když ani nemáš představu, co ti to přinese?

      0 0
      • palo7  

        Očekávání mám a malý test za sebou taky (jen jsem měl zapůjčenou pouze 29×2.3) V podstatě se chci utvrdit, že to co jsme za jízdy pozorovali, nebylo placebo ;-) A taky abych něco nepodcenil

        0 0
    • palo7  

      Tak nějaký videa a recenze jsem viděl a četl, ale osobní zkušenost kdo zkoušel oboje by potěšila.

      0 0
      • JakeF  

        Už to tady jednou bylo… Lidi do 26 cpali 27,5. Kolik takovejch kol vidíš dneska?

        Radši šetři na normální 29.

        0 0
        • černápole  

          momentálně je na trhu několik vyrobců, co mají různou velikost kol, třeba intense bude mit taky jedno nové

          0 0
          • JakeF  

            Takovejch už tu bylo, co to prodávat začli a zase přestali… Trek už někdy před 10 lety.

            0 0
            • tonik666  

              Ano, trek mel 69, coz bylo 29 vpredu a 26 vzadu. Mel 2 modely tohoto kola, a jestli se dobre pamatuju, tak jedna byla hnedy singlespeed s dvojbreji vpredu a byl to pevnak.

              To neni jeden duvod proc to nekoupit, ale uz 3. To uz ten model nemuseli delat vubec a nikdo by si niceho nevsiml.

              0 0
    • AleZ80  

      To nebude klasický mullet, když to chceš stavět z plus bike. Nebál bych se toho, ta 29ka by měla být o něco lehčí a větší.

      Výhoda mulletu oproti klasické 29ce je, že můžeš (a nemusíš) mít kratší zadní stavbu a bike tak může (a nemusí) být obratnější. Dále máš více místa nad zadním kolem, což ocení menší jezdci. Toto se ale týká přestavby z klasické 27,5ky.

      0 0
    • kesu  

      Mám Levo, který je původně 29 s možností 27,5plus. Hned po koupi jsem tam dal 27,5+ a kolo mě baví, ale chtěl jsem zkusit co a jak. Dal jsem oboje 29 a úplně narovinu jsem z toho byl nešťastnej. Vysoký řízení, pocit vratkosti a pak hlavně ty pluska držej podstatně líp.

      Nicméně dal jsem dopředu 29×2,6 a dozadu 27,5× 2,8 a bylo to docela zajímavý. Přední kolo toho i oproti plusku víc přejelo, pak v takovejch úzkejch korytech od vody má ta 29 větší tendence vyjet ven. A k tomu zůstala vzadu obratnost 27,5kola. Určitě podstatně lepší než oboje 29.

      Každopádně se ale vracím k obojím pluskám, protože mi ta ovladatelnost sedí víc. Nicméně si dokážu představit, že na některý tratě by to větší kolo vepředu smysl mělo.

      A to podotýkám, že je to původně 29er kolo s 455mm dlouhou zadní stavbou (ebike) a já mám 190cm.

      Krom toho mi přijde, že mezi 27,5 × 2,5 DH Minionem a 27,5×2,8 Rekonem plus je v průměru celýho kola tak sotva centimetr. Zatímco skok na 29 × 2,6 rekon je o dost víc.

      Jo a to plusko teda znatelně hůř jede a to i přes to, že na něm mám jezdivější gumy..

      0 0
      • palo7  

        super report, díky. Tak nějak to vidím podobně jako ty, 29 mně nesedí a 27,5 + má taky svoje mouchy a kombinace mně dává smysl. Jelikož jsem měl na zkoušku jen 29×2.3 s Agrres­sorem, tak těžko porovnávat s tou 27,5×2.8 DHR II. Oproti ní je v průměru o 2cm vyšší a cca o 1cm užší. Při tom bych řekl že to lépe jelo, rychlejší bylo řízení a dobře to drželo stopu. V kamení a sypkém terénu (třeba podiskované a povláčené pole) bylo ovládání a držení stopy mnohem lepší. Nevýhoda byl zvedlej předek, ale to by se dalo eliminovat buď snížením zdvihu, větším sagem, případně by možná stačilo jen snížit řídítka. Asi pořídím druhé přední kolo, teď už 29×2.5 DHF, nebo DHR II a budu muset zkoušet déle.

        0 0
    • bajkondra  

      Mám momentálně mulleta z pluska , vzadu 27.5/2.8 a vepředu 29/2.5 a jsem spokojen, balon vzadu tlumí a předek je řiditelnější a tolik neplave .........a je to o něco rychlejší samozřejmě ...... ale jsem extra těžký prase , takže mé pocity jsou určitě odlišné od jezdců dětských vah :-))

      0 0
      • palo7  

        Řešil jsi nějak posed? Musel se tím zvednout předek, odhaduji tak okolo 15mm?

        0 0
    • kesu  

      Hele to asi o víc. Plusko má o dost blíž k 27,5 než k 29. Ale neřekl bych, že to nějak extra vadí. Ale mám to postavený původně z 29er.

      edit_blbě zařazeno, to mělo být na palo7…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.