Gravel x Silnice (výběr, poraďte)

27 nepřečtených
  • Lukas99

    Ahoj, mám na Vás dotaz.

    Vybírám nějaké kolo na dojíždění do práce. V současné době vlastním horské kolo (hodnota cca 50 tis.), kdy na tom jezdím na vyjížďky (polní/lesní cesty, spíše mimo hlavní komunikace atd).

    Blíží se léto a tím i lepší počasí, kdy bych chtěl jezdit občas do práce na kole (2–3 x týdně). Využití zejména silnice, občas záplata, ale občas taky díra. Z tohoto důvodu hledám nějaké vhodné kolo. Nechce se mě to jezdit na horáku a tak bych se přiklonil asi ke gravelu? Dá se nějaký slušný (nový) popřípadě i bazarový (nebráním se tomu) sehnat zhruba do 20.000,– Kč? Výška postavy cca 178 cm. Děkuji moc za rady, připomínky.

    0 0
    • Peslezedirou  

      Na tohle jsem pořídil endurance silničku, kterou mám v profilu. Dlůežité je, aby tam byla možnost obout širší pláště, než je 32mm. Nechtěl jsem do toho příliš investovat, šlo o zkoušku a taky v té době nebyl úplně moc výběr, nakonec jsem po dvou letech přešel na čistokrevný gravel. Silničku mám teď v trenažeru a až se pochlapím, tak jí připravím k prodeji, ale musím říct, že jsem sní byl spokojený…

      0 0
    • adam1  

      Koukni na bazar nebo nové a hoď odkazy co by se ti zamlouvalo ?Klidně i endurace silnici kde dáš /vejdou širší pláště .

      0 0
    • adam1  

      Koukni na bazar a na SAVU na alze ?

      Decatlon ?

      https://www.cyklobazar.cz/…-gravel-kola?…

      0 0
    • KoudakT  

      Bazarový Triban rc520 z Dekáče je přesně to, co hledáš ;-)

      To kolo je navíc celkem nenápadné a na 105 to pojede hezky.

      Mám ho a jezdí se mi na tom dobře. I ty polohydraulické brzdy jsou v pohodě a přestože se na ně servisák v první chvíli netvářil, tak pak prohlásil, že se to seřizovalo dobře.

      1 0
    • Lukas99  

      Díky za reakce. Jak jsem psal, mám solidního horáka, ale chtěl bych něco na urychlení jízdy. Nevím jestli silničku nebo nějaký gravel. Koukal jsem na různé inzeráty, ale moc se v tom neorientuji. Byl by někdo ochotný prohodit si pár SZ a případné inzeráty shlédnout? Díky.

      0 1
      • cyklista86  

        Sis zalozit vlakno, tak davej ty inzeraty sem. Jinak pokud to chces na obcasnou jizdu do prace za peknyho pocasi po silnici mimo zimu, tak silnicka s rafkovyma brzdama neni spatna volba. Na bazaru urcite neco sezenes kolem 20 tisic..

        2 0
    • Mawinxx  

      Ahoj, využiju tuto diskuzi. V současné době mám stejný problém a hledám převážně kolo na dojíždění.. Oproti klasickému horáku chci „zrychlit“ – převážně 80 % silnice + 20 % polňačky.. Rozhodl jsem se tudíž pro Gravel a dát tam spíše silniční pláště. Mám opakovaně projeté inzeráty. Je z níže uvedených inzerátů něco co by stálo za zakoupení?

      https://www.cyklobazar.cz/…67-do-180-cm

      https://www.cyklobazar.cz/…avel-maxbike

      https://www.cyklobazar.cz/…ano-grx-2x10

      https://www.cyklobazar.cz/…-grx-04-2023

      https://www.cyklobazar.cz/…e-topstone-4

      https://www.cyklobazar.cz/…-pells-aeron

      Popřípadě nenarazil jste někdo na něco rozumného?

      0 0
      • keymaker  

        Mne se nejvic libi ten Maxbike. I co se tyce osazeni.

        2 0
      • Harmassan  

        Z vlastní krátké zkušenosti s gravelem, u jehož použití bude převažovat silnice, bych vyškrtl ten první Pells a Topstona kvůli 1× řazení. V dalším kroku bych škrtl poslední Pells na silniční sadě, která bude v terénu víc mlátit oproti GRX s brzdou ramínka a Cube kvůli lankovým brzdám.

        Asi bych taky volil prioritně ten Maxbike a alternativně ten White.

        4 0
        • Peslezedirou  

          Endurance silniční kolo je fajn na poměr asfaltu a zpevněných cest, tak jak se dotazuje Max, ale určitě bych nevzal Pells z tohohle inzerátu, protože tam jsou kola, která zkazí všechnu srandu, jsou fakt těžká, mají skoro 2,3 kg a ještě ta cena, nový je snad za 29tis…

          0 0
      • Mawinxx  

        Tohle byl jen hrubý nástřel co jsem koukal na inzeráty a tak nějak mě to zaujalo. Já tomu nerozumím a proto si sem jdu pro radu. Určitě by jste našli i něco lepšího.. Popřípadě nebude někdo z Vás něco prodávat?

        0 0
      • cyklista86  

        Ty kola cosmic na tom maxbiku vypadají luxusně. Co stojí taková kola?

        0 0
      • keymaker  

        k tomu prvnímu tam nic není a ty další dva jsou celkem ok, u toho posledního bych jen asi dal větší kazetu, zvládne-li to hazka

        0 0
        • Mawinxx  

          Ok, díky. Jak k tomu prvnímu nic není? Měl by to být tenhle model https://www.bike-life.cz/…44832/v65070

          0 0
          • keymaker  

            on tam nic napsaného nemá a já to opravdu googlit nehodlám :-) Pokud je to na tom GRX, tak to vypadá dobře. Základ je, aby sis taky uvědomil, jakou chceš velikost. Respektive jak velké kolo do kterého výrobce potřebuješ.

            0 0
    • Robertilos  

      Když už tady jsou tipy kolem třiceti tisíc, tak by to mohlo být i nové kolo: https://www.mojekolo.cz/…-2-orange-l/

      Se slevovým kupónem EFKA2024 za 31 do konce dubna.

      0 0
    • Hollycz  

      Ahoj, ukradnu toto téma trochu pro sebe.

      Sháním Gravela… (jízda přes město, do práce… ale i přes polní cesty, kolem řeky atd.). Aktuálně mám merida-one-twenty-xt-d-3165d, už cca 12 let staré kolo, které stále slouží. ale je to 26tka a mám 186 cm na výšku, váha kolem 80 kg, tak je to takovú trošku už malé a po několika pádech atd. mám trošku v háji koleno, tak sháním něco trošku lehčího na místní kopce a cesty. navíc z horáka mě trošku už zlobí záda, když je to delší vyjížďka.

      Nevím, zda jít do nového a nebo koupit z bazaru (kolem města Orlová), nicméně se v tom moc nevyznám, tak si rád nechám poradit. není to urgent, ale rád bych koupil tento měsíc. Co bych chtěl, tak spolehlivé kolo, u kterého se nebudu bát, že mi spadne řetěz, když přejedu překážku apod.

      Budget: klidně kolem 50k, jsem v tom flexibilní. Pokud to pro mé potřeby je moc, tak se nebudu zlobit za levnější model.

      Najezdím týdně cca… 100–200km

      Na nové jsem se koukal, s Meridou jsem byl docela spokojený (12 let zpět to stálo 43k), ale co mě stálo celopéro v dobré výbavě na tu dobu, tak dnes stojí basic gravel a nemám mox zafixované, že je Merida dobrá značka, i když mi sloužila dobře, ale za 12 let se změnilo určitě hodně. A jiné značky moc neznám.

      často jsem četl, že gravel je top na bezdušových pláštích, ale taky prý je s tím práce a jak se píchne, tak konec. nevím, jaky je na to názor tady :)

      0 0
      • LM  

        Místo kradení nevhodných vláken (Merida One-Twenty není silnička:-)) radši čti, co už tu máme. Třeba tady se aktuálně „řeší“ dilema „univerzálního kola“ ;-).

        Jinak u každého vlákna vpravo nahoře máš odkaz na Podobné diskuze, které si taky můžeš přečíst.

        0 0
        • Hollycz  

          co jsem se díval, tak tj spíše diskuze o tom jeslti Gravel, SIlničku a nebo HT :) One-Twenty silnička určitě není :P jen to už nejde jak za mlada a do kopců na konci jízdy se už trápím a jak trošku fouká proti tak mám pocit, že mám zmáčknutou brzdu

          tím že sháním Gravel, tak si myslím, že jsem „ukradl“ vhodné téma. no ještě kouknu, jestli tady něco není novějšího a případně zkusím napsat ještě do druhého tématu, případně pročtu prostřední část, je tma toho hodně

          1 0
      • ladys  

        Gravel snad jedině na bezduších. Jinak to nezachrání ani odpružený představec.Co se týká práce s bezdušema, občas doliješ mléko a to je veškerá pracnost. Drobné defekty zjistíš doma , větší se dá většinou opravit v terénu a dojet domů.

        2 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.